Verbondenheidsgevoel

' eenheid in diversiteit 'De Familie Blij is een kleurrijke groep mensen die harmonie in diversiteit bevordert. Op organische wijze creëert de Familie Blij eensgezindheid. Deze is vermoedelijk nooit uitontwikkeld. Dit kan het voor ieder mens ook erg leuk maken. Het is elke dag een nieuw avontuur. De Familie Blij staat open voor jou. Daarom zeggen wij als Familie: " de Familie Blij, dat zijn wij. Jij en ik. Wij allemaal ”.

Wij lopen als mensheid al heel lang met elkaar rond op de Aarde. Vanaf het begin hebben wij de verantwoordelijk gekregen over de Aarde. Om een goed beheer te voeren. Iedereen draagt er zijn persoonlijke verantwoordelijkheid in en creëert daarnaast ook nog eens zijn eigen erfenis. Zolang het nodig is, zullen we dit blijven herhalen. Het is van cruciaal belang dat ieder mens het zich weer bewust wordt en dit laat doordringen tot zichzelf. Tot in het hart.

Het is onvermijdelijk dat wij onze persoonlijke verantwoordelijkheid over het leven zelf weer eens serieus gaan nemen. En dat hoeft nooit alleen. We kunnen het samen. Het is al aangehaald op de ‘ In den beginne ’ pagina …. ‘ eenheid in diversiteit ’. De Familie Blij helpt mensen die er voor open staan, om het (weer) samen te gaan doen. Om samen de collectieve verantwoordelijkheid te dragen over een goed beheer van al het leven. Het is de hoogste tijd om in ons bewustzijn te beseffen dat we het volledig anders kunnen doen. Angstvrij handelen, voelen, ervaren en denken in het hier en nu.

De Familie Blij neemt nieuwe leden binnen de groep op. Het laat iedereen kennis maken met het Familie Blij gevoel. Met enige uitzondering daar gelaten, ken je dit gevoel als mens zeker. Voel en denk maar eens aan je dierbaren. Het geeft een soort van verbondenheidsgevoel waar we over het algemeen erg Blij van worden. We voelen ons dan groeien, rijk, geborgen, gesteund, begrepen, geliefd en zoveel meer. De verdere invulling laten we aan jouw verbeelding over.

Wij nemen waar dat het familie gevoel aan het groeien is onder de mensen. Wij worden daar als eenheid ook erg blij van.

Waarom? Omdat we vanuit blijdschap:          

 • meer respect tonen voor onze medemens
 • makkelijker delen met elkaar
 • elkaar makkelijker vergeven
 • makkelijker elkaar leren begrijpen
 • meer respect tonen voor onze flora en fauna
 • elkaar makkelijker liefhebben
 • makkelijker met elkaar samenwerken
 • meer respect tonen voor het grote geheel
 • makkelijker open staan voor ontvangen
 • elkaar makkelijker helpen
 • makkelijker geven aan elkaar
 • omdat er nog zoveel meer is


Doe je mee? Als een hechte familie in diversiteit kunnen wij een verschil maken. Je hoeft er alleen maar in te geloven. Dat is de kracht die in iedereen aanwezig is. We hoeven alleen maar JA te zeggen en het Familie Blij ideaal te gaan doen! Om verder te lezen klik hier !

© 2009 Jozeph Muntenbergh


Unieke bezoekers

© Intellectuele eigendomsrechten van de teksten en beelden op deze website zijn voorbehouden aan de schepper ervan. Een artikel overnemen is alleen toegestaan met bronvermelding en link naar het artikel.