In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Een VOL leven
Ronald B BlijVOL = Vertrouwen, Overgave en Loslaten

Is het voor ons mogelijk om vanuit vertrouwen te leven?
Kunnen wij met vertrouwen in de hand, vanuit overgave gaan leven?

Eenmaal vertrouwen en overgave herwonnen, zal het loslaten eenvoudiger zijn.
Kijk maar eens naar een gezonde baby en je weet het. Zij lachen en leven vanuit VOL.

Tijdens het lezen van het voorgaande zal je merken dat ons denken in meerdere of mindere
mate weerstand oproept in ons midden. Ons denken gaat meestal over controle en dat heb je niet met VOL.

Het gezegde: "denken maakt meer kapot dan je lief is", stemt ironisch genoeg tot nadenken. En als we dan denken, laten we het dan doen vanuit mogelijkheden en niet meer vanuit moeilijkheden.

Op deze manier kijk ik graag naar de horizon van ons leven. Om vanuit een VOL leven de ongekende en onuitputtelijke mogelijkheden te ontdekken die er elke dag worden aangeboden aan ons allemaal.

Marianne Williamson vult mijn schrijven over een VOL leven verder vlekkeloos aan met de hieronder geplaatste tekst van haar. Dit vanuit het perspectief dat ons denken ook nog eens angsten creëert.


Onze grootste angst is, dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, dat ons het meest beangstigt. We vragen onszelf af: wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?

Maar: wie ben jij om dat niet te zijn? Jij bent een kind van God. Je onbelangrijk voordoen, bewijst de wereld geen dienst. Er is niets verlicht 's aan om je klein te maken, opdat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen. Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen.

Wij zijn geboren om de glorie van God die in ons is te openbaren. Die is niet alleen maar in sommigen van ons, die is in iedereen!

En als wij ons licht laten stralen, geven wij onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen. Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.


©2010 Ronald B. Blij - ©2003 Marianne Williamson

Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes