In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Volhout uit de polder

Onlangs had één van onze Familie Blij leden het genoegen om nader kennis te maken met Greet en Frans van ’t Hul. Deze 2 bijzondere mensen zijn de groene motor achter een al evenzo groen bedrijf H-Energiesystemen B.V. Via hun bedrijf leveren Greet en Frans van ’t Hul al sinds 1981 een bijdrage, op het gebied van natuurlijke en duurzame leefomgevingen. Hun doelstelling is altijd om totaal oplossingen aan te reiken op dit gebied. Het uitgangspunt is altijd gericht op de behoeften en noden van de mens om maatwerk oplossingen op duurzaam gebied te creëren.

Voor hun is een oplossing of product pas duurzaam als het rendeert. Door deze manier van leven en handelen raakten wij als Familie Blij gefascineerd en vanuit het hart betrokken bij onder andere hun VOLHOUT projecten. Het is een fascinerend concept. Tijdens de rondleiding in het bedrijf werd ons veel duidelijk gemaakt. Daken, wanden, plafonds en vloeren van bouwwerken worden gebouwd uit één materiaal en wel van puur hout. De keuze en vorm van het bouwwerk is vrij en geschikt om uit te voeren als woning, kantoor, fabriekshal, hotel, restaurant, kerk of vul maar in!

De puur houten bouwcomponenten worden samengesteld uit diverse houtlagen in diverse richtingen en van verschillende dikten en verbonden met houten deuvels (houten pennen). Er komt geen enkele spijker of schroef aan te pas. Verlijmingen en chemische behandelingen zijn uit den boze. De keuze van de houtsoorten is zo, dat er alleen van bomen uit bossen in Europa gebruik wordt gemaakt, die in dezelfde omgeving weer aangeplant worden en zo het bos op peil houden. Daarnaast is het ook nog zo, dat in onze middelgebergten Alpen en Dolomieten 40 tot 50 % bruikbaar hout blijft liggen. Dit wordt tevens aangenomen als een geschenk van de natuur.

Alle oplossingen hebben geleid tot een bijna ongelofelijk resultaat! Er ontstond een systeem met de beste isolatie, zowel tegen kou als hitte, de beste brandveiligheid, de beste afscherming tegen straling en is daarnaast zeer sterk. Een unieke woon- en leefklimaat is gecreëerd. Mensen voelen zich duidelijk veiliger en gezonder in zo’n bouwwerk. Je doet meer levensenergie op. Zo kwamen wij ook te weten dat zo’n gebouw niets meer hoeft te kosten dan een traditioneel gebouw. Verder blinkt het uit door zijn eigenschappen, is simpel en gebaseerd op puur natuur. De Familie Blij hoopt dat bouwend Nederland een voorbeeld zal nemen aan deze manier van bouwen. VOLHOUT uit de polder maakt je Blij.

Nadere informatie over deze natuurlijke en duurzame manier van leven en bouwen vind je hier. Een e-mail sturen kan ook. Klik dan hier en schrijf ter attentie van Greet van ’t Hul.


Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes