In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Eerste elektrische 2CVolt
AUTOPRIMEUR IN NEDERLAND!

De eerste 2CV die omgebouwd is tot een elektrische auto is een primeur in autoland. Op 14 december 2009 is de zogenaamde ‘2CVolt’ door de RDW te Waddinxveen goedgekeurd: het gewijzigde kenteken is inmiddels binnen. Voor zover bekend, is dit de eerste oldtimer die is omgebouwd tot een elektrische auto en op kenteken is gewijzigd.

De 2CVolt heeft een actieradius van zeventig kilometer en een (berekende) topsnelheid van 120 km/uur. De laadtijd van de accu’s bedraagt (slechts) drie uur. De benzinemotor is vervangen door een elektrische borstelloze en onderhoudsvrije motor en de benzinetank is vervangen door de laatste generatie polymeer lithium-ion accu’s. Hierdoor komen geen schadelijke uitlaatgassen vrij, waardoor er minder overlast voor de directe omgeving is. Omdat hij geen geluidsoverlast veroorzaakt, rijdt hij heerlijk rustig en comfortabel. Eigenaar, conceptontwikkelaar en systeemontwerper van de 2CVolt is Albert de Gier van Albertronic, tevens ontwikkelaar van 123ignition, een hi-tech computergestuurd ontstekingssysteem.

I
nbouwer van de motor en begeleider van RDW keuring ‘wijziging brandstofcode’ is Leen de Bodt, eigenaar van Leen APK, een APK station dat gericht is op het keuren van oldtimers, bijzondere auto’s en auto’s van klanten die zelf het onderhoud van hun auto verzorgen.

Het artikel is ook verschenen op:

www.icar.nl
www.zerauto.nl
www.forum.2cv.nl
www.oldtimernieuws.nl
www.citroen-online.nl


Voor meer informatie:
Leen APK
Leen de Bodt, tel.: 0182 - 678740

Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes