In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
(2) Risico's vaccinaties :-(
2.1. De ingezonden nieuwsbrief
Beste allemaal, hierbij een bericht van de diverse acties, websites en dergelijke in verband met de Mexicaans griep en de mogelijk verplichte vaccinaties.
Kijk je liever filmpjes over vaccinaties? Klik dan hier!

Nieuwe website
Er is een website Prik MIJ Maar Lek waarop toegankelijke en heldere informatie staat voor iedereen die meer wil weten
over de Mexicaans griep. Op deze website vind je een goede folder die je kunt gebruiken om te verspreiden. Het is een 2-slags dubbelzijdig A4-tje. Download hier de folder.

Burgemeesters
Via een actie van Free Alliance zijn alle burgemeesters op de hoogte gesteld van wat er gaande is; ze hebben het boekje over vaccinatie van Marcel Messing ontvangen. Ik ga nu alle gemeenteraadsleden, wethouders en andere bestuurders via email hiervan op de hoogte stellen. Hulp hierbij is zeer welkom! In de email komt een link naar de tekst die in het boekje staat, zie Wij Worden Wakker.

Aangifte
Op verschillende plekken in het land wordt aangifte gedaan bij de politie. Dit wordt over het algemeen goed ontvangen. Zelf heb ik aangifte gedaan bij de politie in Grou en deze is in behandeling genomen door het ‘Crime Team’ in Burgum. Op twee andere politiebureaus in Friesland heb ik een melding gedaan. Als je ook aangifte wilt doen kun je meer informatie en voorbeeldmateriaal vinden op de site We Have A Choice.

Filmpje Verontruste Moeders
Er is een filmpje op YouTube gemaakt door verontruste moeders. Het geeft een helder overzicht en is een handige manier om mensen bewust te maken van de situatie. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Kort Geding
Er is een kort geding aangespannen tegen minister Klink van VWS omdat het ministerie verzuimt inzage te verschaffen in alle belangrijke documenten, die helderheid verschaffen over de specifieke ingrediënten van de griepvaccins, de producenten en de afspraken omtrent de juridische aansprakelijkheid, indien door vrijwillige / verplichten / gedwongen vaccinatie burgers gezondheidsschade oplopen. Klik hier om de ontwikkelingen verder te volgen.

Codex Alimentarius
En je zou het bijna vergeten maar er zijn nog steeds handtekeningen nodig om de plannen van de Codex een halt toe te roepen. Er zijn 1 miljoen handtekeningen nodig. Zo even stond de teller op: 1.024.325 Als de codex ingevoerd is per 1 december 2009, dan wordt het in de jaren die gaan komen praktisch onmogelijk om aan natuurlijke vitaminen, mineralen, kruiden, etc. te komen. Bijvoorbeeld om jezelf te beschermen tegen de griep! Klik hier als je de petitie wilt tekenen. Meer weten over de Codex Alimentarius? Klik dan
hier om de filmpjes te bekijken.

Kortom: Werk aan de winkel! Blijf niet langer achter de computer zitten, maar informeer je omgeving! Maak gebruik van je netwerk. De tijd is krap. Wacht niet tot anderen dit voor je gaan doen. “TODAY IS THE DAY WE TAKE BACK OUR POWER AS FREE MEN AND WOMEN”

Met hartelijke groet,

Liesbeth van Kies Bewust, In de Familie Blij winkel ligt het boek Vaccinatie ter aanvulling. Meer weten klik dan hier!

2.2. In de krant: griepvaccin nauwelijks besteld
Slechts dertig procent van alle zorginstellingen heeft vaccins tegen Mexicaanse griep besteld. Daardoor dreigt een groot deel van het personeel onbehandeld in aanraking te komen met
kwetsbare patiënten. Het Nederlands Vaccin Instituut (NVI), leverancier van de vaccins, heeft in allerijl callcentra ingeschakeld om op te helderen waarom instellingen niets bestellen. De besteldatum is donderdag verlopen.

Meer dan tachtig procent van alle huisartsen had begin deze week wel om vaccins voor hun patiënten gevraagd. Het NVI maakt zich zorgen over het achterblijven van de ziekenhuizen, verpleeghuizen en zorgcentra. Onwetendheid over de bestelwijze blijkt een belangrijke reden. Instellingen wisten niet dat de besteltermijn al is verlopen. Brieven hierover gingen pas op 24 september uit, terwijl de termijn liep van 30 september tot 9 oktober. Die is nu met een week verlengd. Bovendien vinden instellingen de bestelwijze te ingewikkeld. In de bestelopdracht staat bij voorbeeld er dat er '100 %' moest worden besteld. Wat daarmee wordt bedoeld, is onduidelijk. De weinige zorginstellingen die wel bij het NVI hebben besteld, hebben dan ook om 'idioot' grote hoeveelheden gevraagd, aldus een woordvoerder van het NVI.

Daarnaast gaan instellingen ervan uit dat de animo van het personeel uiterst klein is om zich tegen de Mexicaanse Griep ofwel Nieuwe Influenza A (H1N1) te laten inenten. Bijna dertig procent van de artsen en meer dan de helft van de verpleegkundigen is het niet van plan. De kosten voor het vaccin kunnen geen reden zijn, want de instellingen krijgen het vaccin gratis van de overheid. De inenting - twee prikken - komt bovenop de jaarlijkse vaccinatie tegen de gewone seizoensgriep. Alle vaccinaties in de zorg zijn bedoeld om besmetting van kwetsbare patiënten te voorkomen. Daarnaast moet het voorkomen dat onmisbaar personeel uitvalt.

Nu de griep mild verloopt, dreigt minister Ab Klink (Volksgezondheid) met miljoenen vaccins te blijven zitten. Hij heeft er 34 miljoen besteld, maar er worden er waarschijnlijk nog geen tien miljoen gebruikt voor kwetsbare groepen en zorgpersoneel. Dat kan een miljoenenstrop opleveren. De hele inentingscampagne is begroot op 700 miljoen euro. Klink onderzoekt of hij de te veel ingekochte vaccins kan doorverkopen aan een ander 'koopkrachtig' land. GroenLinks wil dat de vaccins aan ontwikkelingslanden worden geschonken. © Parool

2.3. Prikken Mexicaanse griep tweede week november
De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep begint in de tweede week van november. Ook militairen op gevaarlijke missies kunnen prikken krijgen tegen deze griep. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Klink verwacht voor deze vaccinatieronde, die voor het einde van het jaar klaar moet zijn, 10 miljoen vaccins nodig te hebben. Nederland heeft 34 miljoen vaccins ingekocht. Volgens de Gezondheidsraad hoeven er niet nog meer mensen ingeënt te worden als de griep niet erger wordt.


Daarom gaat de minister nu bekijken of hij een deel van de voorraad kan verkopen aan landen die geen vaccins hebben om mensen met een verhoogd risico te beschermen tegen de Mexicaanse griep. Landen als Macedonië, Roemenië, Bulgarije en Egypte hebben al belangstelling getoond. Maar Klink past er voorlopig voor om de hele voorraad vaccins tegen de Mexicaanse griep van de hand te doen. Hij wil van de Gezondheidsraad en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten of er zich toch nog nieuwe doelgroepen voor inenting kunnen aandienen. Ook wil hij nog weten wat de kans is dat het griepvirus agressiever wordt en of mensen ongevoelig kunnen worden voor antivirale middelen.

Voor de inenting die in november begint, komt iedereen in aanmerking die ook al een prikje kan halen tegen de normale seizoensgriep. Dat zijn bijvoorbeeld hartpatiënten en iedereen boven de zestig jaar. Verder gaat het om vrouwen die langer dan drie maanden zwanger zijn en artsen en verplegers die werken met patiënten met een verhoogd risico. Ook familieleden en mantelzorgers die voor ernstig zieken zorgen, kunnen prikken krijgen.
© Parool

Wil je de laatste update over vaccinaties lezen? Klik dan hier?
Kijk je liever filmpjes over vaccinaties? Klik dan hier!

© 2009 Jozeph Muntenbergh


Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes