In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Elektrische Tesla Model S
Dit is de elektrisch rijdende Tesla Model S, de nieuwe elektrische vierdeurs sedan van de makers van de Roadster. Bestellen kan nu al, de aflevering begint in 2011. Kosten? De elektrisch rijdende sportsedan kost in de VS 49.900 dollar (+/-36.000 euro exclusief invoerkosten) dankzij de 7.500 dollar subsidie die Obama’s regering geeft.

Afhankelijk van welk accupakket de koper bestelt, komt de Model S ongeveer 250, 350 of 500 kilometer ver op een volle accu. Hang hem aan een lader met 480V spanning en hij is in drie kwartier volledig opgeladen. Tesla beweert dat de Model S zodoende in dezelfde tijd van Los Angeles naar New York kan rijden als een benzineauto - immers, je zou de auto onderweg tijdens het eten aan de snellader kunnen hangen.

Hoewel de carrosserie - ontworpen door de recent aangetrokken Franz von Holzhausen - een sedan suggereert, passen er volgens Tesla toch echt zeven personen in de Model S. Twee van hen zouden hooguit kinderen moeten zijn, omdat het achterste achterbankje weinig hoofdruimte biedt. De Model S is bijzonder snel: accelereren vanuit stilstand naar 60 mph (96 km/uur) kost 5,6 seconden, en de topsnelheid is begrensd op 180 km/uur.


Navigatie in de Model S gaat via internet (Google Maps), evenals radio luisteren, waarvoor Tesla in Amerika de service van Pandora gebruikt. Wie er een wil rijden, moet wachten tot eind 2011 tot de productie van start gaat en de eerste auto's worden afgeleverd. Reserveren kan echter nu al. Dit jaar openen de Tesla Centers in Londen en München hun deuren.

Bron: Zer auto

Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes