In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes
Uit onze eigen tuin
De tuinier en plantkundige James Wong heeft ook de Familie Blij laten zien hoe je met behulp van planten, kruiden, fruit en bloemen uit je eigen tuin, balkon, lokale natuurwinkel of tuincentrum, op een natuurlijke manier huis-, tuin- en keukenmiddelen tegen verkoudheden, insectenbeten, slechte adem en andere ongemakken kunt maken.

Van bloemen, vruchten, bladeren en wortels van veelvoorkomende bomen, struiken en planten maakt James Wong niet alleen middeltjes voor medicinaal gebruik, maar ook verzorgingsproducten als bodyscrubs, handcrème en lippenbalsem. Slaap je niet goed? Heb je last van een droge huid? Puilt je medicijnkastje uit van middelen die niet doen wat ze beloven? Of is je lijf toe aan een natuurlijke oppepper? Ook dan biedt het door
James Wong ontwikkelde programma en boek Grow Your Own Drugs een uitkomst!

Het maken van gezonde middelen vergt weinig voorbereiding: aan de hand van de recepten van etnobotanist James Wong kun je zelf crèmes, zalfjes en lotions maken. Gewoon van de planten die in je vensterbank staan, in de tuin groeien of in het tuincentrum verkrijgbaar zijn. Het maken van een lotion of natuurlijke pijnstiller heeft niet meer om handen dan het koken van een avondmaaltijd. Daarnaast weet je zo zeker dat het middel dat je gebruikt, of het nu cosmetisch of medisch is, volkomen natuurlijk is, zonder extra toevoegingen.

Inmiddels zijn sommige Familie Blij leden met het boek in de hand, zeer enthousiast aan de slag gegaan met het maken van deze mens- en natuurvriendelijke producten. Enkele Familie Blij leden overwegen zelfs om vanuit dit concept nieuwe productielijnen te gaan opzetten. Daarnaast dagen zij tevens iedereen uit om dit ook te gaan doen. Hoe meer mensen natuurzuiver (duurzaam) gaan ondernemen, hoe beter dat is voor ons allemaal.

Heb je zin om enkele Grow Your Own Drugs filmpjes te kijken?
Klik dan
hier! Heb je interesse in het boek Grow Your Own Drugs? Klik dan hier! Wij wensen dat je net als ons veel plezier gaat beleven aan Grow Your Own Drugs.


Unieke bezoekers

In den beginne
Wist je dat?
Projecten
Over ons
Columns
Gezondheid
Filmpjes
Niet Blij
Winkel
Linkjes